2015. június 18., csütörtök

Parkok, esőzések és megfigyelések


Ma délelőtt bőrig áztunk 5 perc alatt. Esernyőstül. 
És most itt vagyunk a szállodai szobában, semmi bajunk, nem fáztunk meg, nem prüszkölünk. Pedig még teát sem ittunk. Pedig otthon egy ilyen megázás után borítékolható lett volna a megfázás.
Hogyhogy itt mégsem? Van erre egy elmélet, de majd később írok róla. Apropó, este 10 óra van és még mindig világos. Éljenek a skandi éjszakák! :-)


Szóval ma Malmöben, a parkokat és a könyvtárat vettük célba. Na meg shoppingoltunk egy jóízűt.



Ez a régi templomkert parkja, gyakorlatilag egy régi sírkert. Harsogó zöld az egész. 

Tetszik a skandinávoknak az a város felfogása, hogy a város és a természet egymás mellett létezik. A városon belül olyan területek vannak, amelyek mintha az angol vidéket idéznék meg.



Mint például a városi állami könyvtárnál is:


Baloldalt a könyvtár, tőle jobbra:


Mint egy patak partja.
És.
Ha már víz. Említettem, hogy délelőtt esernyővel együtt eláztunk, mégsem fáztunk meg. Annyira eláztunk, hogy a farmerem a térdemig csurom vizes lett. 
5 perc alatt.
Érdekes egyébként, hogy nagyon száraz a levegő, fél óra alatt megszáradt rajtam a nadrág.

2 ok miatt nem fázhattunk meg:
1. Mivel itt hűvösebb van, kevesebb a baci.
2. Konstans a hűvösség, nincsen hőmérséklet ingadozás. Tehát nem az van, hogY 30 fokból mész ki a 15 fokba, hanem épúletben, kint is állandó 17-18 fok van. Nem izzadsz ki és nem kell a szervezetnek folyamatosan akklimatizálódni. Mindenesetre érdekes. Érzem, hogy folyamatosan kicsit fázok, azonban ez mégsem zavaró. Sokkal inkább megfontolom a dolgokat így,  jobban átgondolom, hogy égessem-e az energiáimat, vagy sem. 

Vissza a könyvtárhoz.

A könyvtár lélegzetelállító:


Kívúlről. És persze bementünk, ilyen belülről:





Sokan voltak, olvastak és az egész olyan rendezett és békés volt. Teljesen automatizált a könyvkivét és könyv visszahozás. 

A könyvek után egy kevésbé emelkedett témának adtunk időt: a shoppingolásnak. 
Szintén megfigyelés, és ezzel a gondolattal zárom a mai posztot, hogy vásárlás közben nem zavarnak. Hagynak, válogass nyugodtan, ha kell segítség, akkor szólsz, segítenek, de amúgy békén hagynak. Felnőttnek nézik a vásárlókat és úgy bánnak velük.
Megfontolásra érdemes.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése