2015. június 21., vasárnap

Hej då Malmö!

Most itt ülök a reptéren. Ha wizz air-rel jössz, jó, ha tudod, hogy nem kell végigvárni a hosszú sort a check-in-nél, ha előtte már becsekkoltál online, hanem egyenesen menj a biztonsági ellenőrzéshez. Megspórolsz így egy rakat sorállást. :-)

Reggel még lefotóztam a malmöi pályaudvart, mert zseniálisan ötvözi a régit az ultramodern-nel. Ahogy írtam tegnap a skandi városokról.
És nem csak régi és modern egyszerre, hanem elegáns is és olyan, mintha egy kávézókkal teli utcában lenne az ember.


Ez a bejárat, itt még azt hiszi az ember, hhogy egy szokásos pályaudvarról van szó.


Aztán a fotocellás bejárat már elgondolkodtat.

Aztán ez:




És ez


Ez


És a modern rész



És akkor a lenti peronokat már ne is mondjam, az hiper állat. Mert két szinten mennek a vonatok: a földszinten és a föld alatt.

Ezzel a régi és új keverékével zárom az újabb skandi utazás posztfolyamot.

Update: imádom, hogy a svédek betartják és betartatják a szabályokat! Priority jegyet vettünk a gépre, ami azt jelenti, hogy előbb szállhatunk be a gépbe, mint akik nem vették ezt meg. Itt a kapunál külön váró van nekünk priority utasoknak, ahol leülhetünk. Írom éppen a posztot és azt veszem észre, hogy kezdenek sokan lenni. 

Aztán bejött egy határozott, szőke reptéri hölgy és mondta, hogy aki nem priority, az kifele. Mindenkinek megnézte a jegyét és kiparancsolta, aki nem priority. Wow! Nagyon tetszett. Így érzem, hogy nem hiába vettem priority-t.

Hej då Malmö, hej då Sverige, viszlát Malmö, viszlát Svédország!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése